dinsdag 9 mei 2017

DIY betonlamp

Mensen vragen mij weleens waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Nou, dat doe ik op verschillende plekken. Online ben ik te vinden op instagram (neem gerust een kijkje en volg me) en pinterest waar ik vele uurtjes doorbreng. Scrollen door verschillende foto's en zien wat andere liefhebbers van interieur plaatsen. Verder haal ik mijn inspiratie uit bladen, woonwinkels en kijk ik graag rond bij anderen thuis. Wat ik leuk vind aan mijn interieur is dat het vaak een mix is van de kringloop, spullen uit de bekende ketens en DIY woonaccessoires. Ik vind het iedere keer weer een kunst om het net wat anders dan anderen in te richten en probeer dan ook origineel te zijn. 
De afgelopen periode werd in op instagram dan ook ge├»nspireerd door mooie betonlampjes. Erg leuk maar ik wilde net iets anders dan anders. Een grotere en robuustere lamp vond ik meer passen in mijn interieur. En zo ging ik op zoek naar een geschikte mal om beton in te gieten. De mal vond ik bij de Jysk, een opbergbakje. Na in de bouwmarkt een snoer, fitting, lamp en beton gevonden te hebben ging ik aan de slag. 

Eerst een gat maken in het bakje voor de fitting en het snoer, Deze bevestigde ik waarna ik de gaten goed afplakte met tape. Ik zette het bakje op 4 glazen zodat hij niet op de fitting zou steunen. Nadat de betonmix klaar was goot ik deze in het bakje. En nu was er geduld vereist. Ik liet hem voor de zekerheid 2 dagen uitharden waarna ik het bakje kapot maakt en verwijderde. Gelukt! Zie hieronder het resultaat. Wat vinden jullie er van?


1 opmerking:

Karin zei

Dit is fantastisch! :)